Traseul din Bușteni spre Cascada Urlătoarea este marcat cu punct roșu și se poate parcurge în aproximativ o oră. Este un traseu ușor, se urcă pe curbe de nivel, pe o potecă destul de lată.

Cascada Urlătoarea este localizată la 1055 metri altitudine pe versantul estic al Munților Bucegi, la poalele Munților Jepi. Apele cascadei sunt rezultatul confluenței a două văi: Comorilor și Urlătoarea Mică. Înălțimea cascadei este de 15 metri.

Traseul spre Cascada Urlătoarea

Punct roșu: Stația de telecabină din Bușteni – Cascada Urlătoarea: 1 oră

Traseul începe la 2 km de Gara Bușteni, la capătul străzii Telecabinei, din același loc cu traseul Jepii Mari sau Jepii Mici.

Din gara Bușteni urmărim aceste marcaje până la intrarea în traseu

Dacă venim cu trenul, după ce ieșim din gara Bușteni ne vom îndrepta spre stânga. Ne putem ghida după marcajele cruce albastră și triunghi albastru de pe stâlpii de electricitate, care ne vor duce spre stația de telecabină și de acolo la intrarea în traseu, de unde vom continua pe traseul marcat cu punct roșu.

La stația de telecabină se poate ajunge și cu mașina, care poate fi lăsată în parcarea de lângă stația de telecabină. Taxa era de 15 lei/zi (2020).

  • Click aici pentru a naviga cu Google Maps la intrarea în traseu.

De la stația de telecabină continuăm în sus pe drumul pietruit, de-a lungul râului, urmărind marcajele turistice (punct roșu, triunghi albastru, cruce albastră) sau dâra de gunoaie de pe marginea potecii care, din păcate, ne va însoți până la finalul traseului.

Trecem de niște tomberoane (care sunt mai tot timpul doborâte de câinii din zonă, iar gunoiul împrăștiat prin jur) și ajungem la marginea pădurii, unde găsim mai multe indicatoare.

Găsim primul tomberon răsturnat, suntem pe drumul cel bun
Urmăm marcajul punct roșu

Pornim într-o urcare ușoară urmând traseul marcat cu punct roșu până la Cascada Urlătoarea. Poteca e lată, nu prezintă dificultăți.

Pentru o bucată de drum marcajul nostru e comun traseul marcat cu triunghi albastru, traseu cunoscut ca Jepii Marii, care urcă la Cabana Piatra Arsă.

Începem o urcare ușoară

Echipament: sunt recomandate încălțările cu aderență bună. Se traversează niște podețe de lemn care pot fi alunecoase. În zilele ploioase se poate forma noroi pe potecă, iar în zilele geroase gheață.

E plin de șervețele umede lăsate de turiști
Poteca e lată, nu prezintă dificultăți
Vânzător ambulant la Cascada Urlătoarea, o sursă de mizerie
Cascada Urlătoarea