Cascada Urlătoarea – traseu din Bușteni

Traseul din Bușteni spre Cascada Urlătoarea este marcat cu punct roșu și se poate parcurge în aproximativ o oră. Este un traseu ușor, se urcă pe curbe de nivel, pe o potecă destul de lată.

Cascada Urlătoarea este localizată la 1055 metri altitudine pe versantul estic al Munților Bucegi, la poalele Munților Jepi. Apele cascadei sunt rezultatul confluenței a două văi: Comorilor și Urlătoarea Mică. Înălțimea cascadei este de 15 metri.

Traseul spre Cascada Urlătoarea

Punct roșu: Telecabină Bușteni – Cascada Urlătoarea: 1 oră

Traseul începe la 2 km de Gara Bușteni, la capătul străzii Telecabinei, din același loc cu traseul Jepii Mari sau Jepii Mici.

Dacă venim cu trenul, odată ce ieșim din gara Bușteni ne vom îndrepta spre stânga. Ne putem ghida după marcajele cruce albastră și triunghi albastru de pe stâlpii de electricitate, care ne vor duce spre stația de telecabină și de acolo la intrarea în traseu, de unde vom continua pe traseul marcat cu punct roșu.

Din gara Bușteni urmează aceste marcaje până la intrarea în traseu
Din gara Bușteni urmează aceste marcaje până la intrarea în traseu

La stația de telecabină se poate ajunge și cu mașina, care poate fi lăsată în parcarea de lângă stația de telecabină. Taxa era de 15 lei/zi (2019).

  • Click aici pentru a naviga cu Google Maps la intrarea în traseu.

De la stația de telecabină continuăm în sus pe drumul pietruit, de-a lungul râului, urmărind marcajele turistice (punct roșu, triunghi albastru, cruce albastră) sau dâra de gunoaie de pe marginea potecii care, din păcate, ne va însoți până la finalul traseului.

Trecem de niște tomberoane (care sunt mai tot timpul doborâte de câinii din zonă, iar gunoiul împrăștiat prin jur) și ajungem la marginea pădurii, unde găsim mai multe indicatoare.

Tomberonul de la intrarea în traseu
Tomberonul de la intrarea în traseu

Echipament: de aici încolo sunt recomandate încălțările cu aderență bună. Se traversează niște podețe de lemn care pot fi alunecoase. În zilele ploioase se poate forma noroi pe potecă, iar în zilele geroase gheață.

Pornim într-o urcare ușoară urmând traseul marcat cu punct roșu până la cascadă. Poteca e lată, nu prezintă dificultăți. Ajungem la o băncuță unde facem dreapta, trecem de niște podețe și ajungem la Cascada Urlătoarea.

Pentru o bucată de drum marcajul nostru e comun triunghi albastru, traseu cunoscut ca Jepii Marii, care urcă la Cabana Piatra Arsă.

Pornim pe marcajul punct roșu, pentru o bucată de drum comun cu triunghi albastru
Urmăm marcajul punct roșu
traseu cascada urlatoarea
Începem o urcare ușoară
traseu cascada urlatoarea
Poteca e lată
Vânzător ambulant Cascada Urlătoarea
Vânzător ambulant Cascada Urlătoarea
Cascada Urlătoarea
Cascada Urlătoarea

Te-ar mai putea interesa