Cuprins:

Traseul din Bușteni la Cascada Urlătoarea este marcat cu punct roșu și se poate parcurge în aproximativ o oră. Este un traseu ușor, se urcă pe curbe de nivel, pe o potecă destul de lată.

Cascada Urlătoarea este localizată la 1055 metri altitudine pe versantul estic al Munților Bucegi, la poalele Munților Jepi. Apele cascadei sunt rezultatul confluenței a două văi: Comorilor și Urlătoarea Mică. Înălțimea cascadei este de 15 metri.

Traseu Stația de telecabină din Bușteni – Cascada Urlătoarea

Cascada Urlătoarea

Traseul începe la 2 km de Gara Bușteni, la capătul străzii Telecabinei, din același loc cu traseul Jepii Mari sau Jepii Mici.

La stația de telecabină se poate ajunge și cu mașina, care poate fi lăsată în parcarea de lângă stația de telecabină. Taxa era de 15 lei/zi (2020).

  • Click aici pentru a naviga cu Google Maps la intrarea în traseu.

Dacă venim cu trenul, după ce ieșim din gara Bușteni ne vom îndrepta spre stânga. Ne putem ghida după marcajele cruce albastră și triunghi albastru de pe stâlpii de electricitate, care ne vor duce spre stația de telecabină și de acolo la intrarea în traseu, de unde vom continua pe traseul marcat cu punct roșu.

Din gara Bușteni urmărim aceste marcaje până la intrarea în traseu

De la stația de telecabină continuăm în sus pe drumul pietruit, de-a lungul râului, urmărind marcajele turistice (punct roșu, triunghi albastru, cruce albastră) sau dâra de gunoaie de pe marginea potecii care, din păcate, ne va însoți până la finalul traseului.

Trecem de niște tomberoane (care sunt mai tot timpul doborâte de câinii și de urșii din zonă, iar gunoiul împrăștiat prin jur) și ajungem la marginea pădurii, unde găsim mai multe indicatoare.

Urmăm marcajul punct roșu

Pornim într-o urcare ușoară urmând traseul marcat cu punct roșu până la Cascada Urlătoarea. Poteca e lată, nu prezintă dificultăți.

Pentru o bucată de drum marcajul nostru e comun traseul marcat cu triunghi albastru, traseu cunoscut ca Jepii Marii, care urcă la Cabana Piatra Arsă.

Începem o urcare ușoară

Cascada Urlătoarea - echipament necesar

Sunt recomandate încălțările cu aderență bună. Se traversează niște podețe de lemn care pot fi alunecoase. În zilele ploioase se poate forma noroi pe potecă, iar în zilele geroase gheață.

Poteca e lată, nu prezintă dificultăți
Cascada Urlătoarea
Cascada Urlătoarea
Cascada Urlătoarea

Să păstrăm natura curată

Traseul la Cascada Urlătoarea este ideal pentru o primă întâlnire a copiilor cu muntele, fiind scurt, potrivit oricărui nivel de pregătire fizică și ușor de parcurs.

Promovați respectul față de mediul înconjurător:

Îndrumați copiii să respecte și să protejeze mediul înconjurător. Explicați-le că nu ar trebui să lase în urmă gunoaie, să rupă plante sau să deranjeze animalele sălbatice.

Încurajați-i să păstreze natura curată prin adunarea gunoaielor întâlnite pe traseu și prin reciclarea lor corespunzătoare la coborâre în orașul Bușteni și nu la tomberoanele de la intrarea în traseu, care, fiind doborâte în mod constant de animale, nu sunt decât o sursă de poluare.

La intrarea în traseu ne întâmpină un tomberon răsturnat. Suntem pe drumul cel bun
Dacă cumperi produse de la acest vânzător ambulant, aruncă ambalajele în oraș, nu în pădure!
Ia-ți la tine pungi de gunoi în care să arunci șervețelele. Nu le lăsa în pădure!