De la Castelul Bran în satele Măgura și Peștera

Castelul Bran este situat între Munții Bucegi și Piatra Craiului, în pitorescul culoar Rucăr-Bran. Plimbându-te pe ulițele și colinele de deasupra satelor de munte vei uita de tine și ți se va părea că te-ai întors în timp.

Dacă vrei să scapi de aglomerație, după ce vizitezi castelul te poți aventura pentru câteva ore pe o poteca mai puțin cunoscută, dar deosebit de frumoasă.

Castelul Bran

Dacă vrei să vizitezi “Castelul lui Dracula” încearcă să ajungi acolo cât mai devreme posibil, mai ales în weekend. Ca să prinzi loc de parcare în fața castelului trebuie să ajungi înainte de 9 dimineața.

Programul de vizitare al Castelului Bran începe de la ora 9 în fiecare zi, mai puțin lunea, când deschid la 12. Ultima intrare e la ora 18 în intervalul 1 aprilie – 30 septembrie și la ora 16 în restul anului. Biletele costă 40 de lei. Mai multe informații găsești pe site-ul lor.

Bran Castle

Informații despre traseu

 • Punct de plecare: peste drum de Vama Medievală Bran
 • Durată: 3-4 ore
 • Lungime: 8 km
 • Marcaje: bandă roșie
 • Stare marcaje: nu foarte bună, dar vizibile
 • Dificultate: ușor spre mediu
 • Seasonalitate: deschis tot anul
 • Echipament: bocanci, pantofi de alergare montană
 • Cel mai apropiat oraș de începutul traseului: Bran
 • Distanța de la București: 174 km (3 ore) cu mașina
 • Parcare: cu plată (4 lei/oră), în fața castelului; aglomerată în weekend

Traseu Casteul Bran – Sat Magura

Marcaje

Intrarea pe traseu

Intrarea pe traseu se face la vreo 250 de metri de Parcul Regal în direcția Moeciu de jos, peste drum de Vama Medievală Bran.

Va trebui să traversezi podețul peste pârâul Turcul și să te îndrepți în direcția arătată de indicator, căutând marcajul bandă roșie. Pe copaci vei zări și marcajul triunghi albastru, probabil mai vechi, care merge in aceeași direcție.

Descriere

Poteca începe cu o urcare destul de abruptă. Nu te lăsa descurajat pentru că în mai puțin de jumătate de oră vei fi răsplătit cu niște priveliști deosebit de frumoase cu Munții Bucegi și satele de la poalele lor. Apoi, după 2 ore de traseu nu foarte greu, vei putea admira, în toată splendoarea ei, creasta Pietrei Craiului de pe Vârful Prislopului (1299 m).

Dacă mai ai timp, poți vizita în aceeași zi satele Măgura și Peștera și să te întorci în Moeciu de Jos. Măgura și Peștera sunt sate autentice de munte, izolate, situate la 1000 de metri altitudine, răsfirate pe coline.

E bine de știut că cea mai apropiată stație de autobuz de Măgura este în Moeciu de Jos, la aproximativ o oră de mers pe un drum de țară. Poți întreba localnicii de un număr de taxi.

Ca să ajungi în Măgura poți continua pe marcajul bandă roșie care duce până la Fântâna lui Botorog. O variantă mai scurtă ar fi ca odată ajuns în poiana  de sub Vârful Prislopului, unde vei găsi indicatorul de 2 ore spre Fântâna lui Botorog, să cobori direct spre sat, urmând poteca nemarcată, dar destul de vizibilă.

Hartă

Din parcarea Castelului Bran până la Vama Medievală Bran (click pe hartă pentru a o deschide în Google Maps)

Fotografii de pe traseul de la Castelul Bran la satul Măgura

View of Bucegi Mountains, 30 minutes from the start of the hike
Vedere asupra Munților Bucegi, la 30 de minute de la intrarea pe traseu
View of Piatra Craiului Mountains from Varful Prislop
Vedere asupra Munților Piatra Craiului de pe Vârful Prislop (la 2 ore de la începutul traseului)
Stânâ
Magura and Pestera villages
Satele Măgura și Peștera
Magura and Pestera villages
Satele Măgura și Peștera
Magura and Pestera villages
Satele Măgura și Peștera
Magura and Pestera villages
Satele Măgura și Peștera
Magura village
Satul Măgura

Articole similare