Cuprins:

După ce ninge suficient, săritorile de pe Valea Albă din Munții Bucegi se acoperă complet cu zăpadă. Astfel, valea devine un culoar abrupt care se poate urca și coborî în siguranță doar cu echipament de alpinism și doar în anumite condiții.

⚠️
Iarna, riscul de avalanșă poate fi mare, așa că nu vă aventurați înainte de a vă informa despre starea zăpezii. Pe timp de iarnă, condițiile pot varia de la oră la oră.
⚠️
Atenție! Acest traseu a fost parcurs iarna, dar în condiții favorabile. Înainte de a te aventura iarna pe orice traseu, oricât de simplu ți s-ar părea, urmărește prognoza meteo și buletinul nivometeorologic și confirmă la Salvamont că traseul pe care l-ai ales poate fi parcurs în siguranță. Echipează-te corespunzător!

Atenție!

Acest articol descrie un traseu parcurs în condiții de iarnă, care necesită echipament de alpinism și stăpânirea unor tehnici specifice.

Traseul poate prezenta riscuri semnificative pentru cei nepregătiți. Dificultatea crește gradual și există riscul să rămâi blocat (sau mai rău) dacă nu ești pregătit corespunzător!

Dacă nu ai experiență în cățărare/alpinism sau nu ești familiarizat cu condițiile specifice zonei, îți recomandăm să apelezi la serviciile unui ghid montan autorizat sau să te înscrii în Clubul Alpin Român, unde vei avea șansa să evoluezi într-o comunitate unită de pasiunea pentru munte și unde îți vei putea găsi parteneri de cățărare sau drumeție cu experiență.

Pune siguranța ta pe primul loc și asigură-te că ești bine pregătit și informat înainte de a porni la drum!

Află mai multe

Înainte de a merge iarna pe Valea Albă

Echipamentul minim necesar pentru parcurgerea văii pe timp de iarnă:

  • bocanci cu talpă rigidă, compatibili cu colțarii
  • colțari
  • piolet
  • cască de alpinism
  • bețe de trekking

Valea albă iarna - video

Ca să vă faceți o idee despre cum poate fi iarna pe Valea Albă, vizionați acest filmuleț:

Galerie foto - Valea Albă iarna

Fotografiile de mai jos sunt de pe 16 aprilie 2021.

Am început urcarea pe urmele unei recente avalanșe
La Săritoarea Cârnului panta devine foarte abruptă
În apropiere de platou
După o scurtă pauză începem coborârea, tot pe Valea Albă

Valea Albă în condiții de vară:

Valea Albă - Munții Bucegi
Valea Albă este o vale de abrupt din Munții Bucegi. Parcurgerea văii implică multă cățărare pe bolovani mai mici sau mai mari.